We4Sea gecertificeerd voor EU-MRV emission monitoring

Foto: We4Sea

De maritieme startup We4Sea is officieel gecertificeerd door Verifavia voor EU-MRV emission monitoring. We4Sea houdt zich bezig met brandstof efficiëntie en de vermindering van de uitstoot van zeeschepen door gebruik te maken van Big Data.

We4Sea heeft onlangs een nieuwe software module gelanceerd, de MRV-module, in reactie op de Europese emissiebewakingsvoorschriften voor schepen, EU-MRV genoemd. Deze regelgeving vereist dat alle schepen groter dan 5000 Bruto Tonnage hun CO2-uitstoot controleren, registreren en verifiëren bij het varen in Europese wateren vanaf januari 2018. Deze MRV-module is nu beoordeeld door Verifavia’s MRV-experts tegen de eisen van de EU-MRV-verordening (2015/757) in termen van proces en functionaliteit en blijkt volledig te voldoen.

Met de MRV-module worden alle vereiste MRV-gegevens gemakkelijk binnen de standaard scheeps-formulieren binnengehaald in de normale workflow voor aankomst-, vertrek- en middagrapportage. De verzamelde gegevens kunnen worden ingediend voor MRV-verificatie aan het eind van de monitoringperiode. Daarnaast kan het realtime brandstofverbruik en CO2-uitstoot continu gemonitord worden via een online dashboard.

Over We4Sea
We4Sea heeft een cloud platform ontwikkeld dat oplossingen biedt om de prestaties te optimaliseren en het brandstofverbruik en de uitstoot van zeeschepen te verminderen. We4Sea verzamelt enorme hoeveelheden operationele gegevens van een schip, zoals positie, snelheid, kop en motorgegevens. Deze gegevens worden naar de kust gestuurd, waar het verrijkt is met andere gegevensbronnen, zoals weersomstandigheden, golfhoogten, stromingen en wind. De algoritmen en energiemodellen van We4Sea transformeren deze grote data pool in handige informatie over hoe het gebruik en de configuratie van een schip is te optimaliseren. In pilotprojecten heeft We4Sea bewezen dat het gebruik van data-analyse de brandstofkosten kan verminderen tot wel 20%.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op September 14, 2017 met de tags .

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >