Nieuw offshore schip van Acta Marine krijgt naam ACTA AURIGA

SX195 ACTA AURIGA. Foto: Acta Marine.

Het nieuwe Ulstein SX195 walk to work vessel van Acta Marine krijgt de naam ‘ACTA AURIGA’. Het schip wordt op dit moment gebouwd op de werf van Crist shipyard in Polen en komt begin november van de werf. Het schip wordt afgebouwd door Ulstein Verft in Noorwegen en is naar verwachting eind 2018 klaar.

De ACTA AURIGA gaat samen met de ACTA ORION ingezet worden voor walk to work, offshore logistieke en accommodatie service voor diverse opdrachtgevers in de offshore renewable industry.

Het schip is vernoemd naar de constellatie Auriga, Auriga betekent ‘de bestuurder’ in het Latijn. De bestuurder speelt een cruciale rol in logistiek en ondersteuning en is daarom onontbeerlijk op het gebied van de strijd. Dit is ook het streven van ACTA AURIGA bij offshore windbouwprojecten en/of gerelateerde markten zoals decommissioning (ontmanteling) en O & G-diensten. Het schip breekt een nieuw werkterrein aan in werkbaarheid, flexibiliteit op het terrein, offshore logistiek en comfort aan boord voor 120 personen in combinatie met een laag brandstofverbruik.

ACTA AURIGA in aanbouw op werf in Polen. Foto: Acta Marine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Acta Marine
Acta Marine is eigenaar en operator van meer dan 40 verschillende coastal and offshore support schepen. Zij bedienen klanten werkzaam in de Bagger & Waterbouw industrie, de Olie & Gas markt en in toenemende mate de Offshore Renewables en Aquaculture markten. Acta Marine heeft veel ervaring in coastal en shallow water projecten met een diverse vloot van DP multicats, tugs en support schepen. Acta Marine is haar activiteiten aanzienlijk aan het uitbreiden in de offshore wind markt, waarbij wij ondersteuning bieden met DP2 walk to work en crew transfer schepen.

Lees ook: Acta Marine bestelt DP2 offshore schip bij Ulstein

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >