Binnenvaarder maakt slagzij op Westerschelde

Binnenvaartschio maakt slagzij. Foto: KNRM Hansweert, Foto: Mario Rentmeester.

De KNRM reddingboten van Breskens, Hansweert & Westkapelle zijn dinsdagnamiddag uitgerukt voor het binnenvaartschip Helena Cora. De binnenvaarder maakte slagzij door vermoedelijk schuivende lading.

In de middag meldde de schipper aan de Kustwacht dat hij slagzij maakte en ook water maakte en met spoed assistentie nodig had. De Helena Cora lag net buiten de Sloehaven in Vlissingen-Oost. De schipper heeft het schip vast laten lopen op een zandplaat waardoor het eerste gevaar geweken was.

Er zijn meerdere reddingsboten uitgerukt en aanwezige scheepvaart schoot ook te hulp. Loodstender Pioneer heeft de vrouw en twee kinderen van de schipper naar Vlissingen gebracht.

Het schip is rond 19:00 uur met hoogtij vlot getrokken door Multraship en onder begeleiding naar de Sloehaven gebracht.

Foto: KNRM Hansweert, Mario Rentmeester.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >