FNV Havens stelt ultimatum aan rondvaartbedrijf Stromma in Amsterdam

Foto: Pixabay.

Vakbond FNV Havens heeft een ultimatum gestuurd aan het Amsterdamse rondvaartbedrijf Stromma. De 23 schippers van dit bedrijf willen in hun nieuwe cao een loonsverhoging van 65 euro bruto per maand over 2017 en nogmaals 65 euro bruto voor 2018. Dit is bovenop de automatische prijscompensatie. De schippers willen ook de 18 formatieplaatsen behouden die in de huidige cao staan.

Asmae Hajjari, bestuurder FNV Havens: “Als die formatieplaatsen geschrapt worden zoals de directie wil, komen er in plaats daarvan nieuwe collega’s voor wie de cao niet geldt. Dit betekent dat in de komende jaren steeds minder mensen onder de cao gaan vallen.”

Onderhandelingen vastgelopen
Onlangs zijn de cao-onderhandelingen met Stromma vastgelopen. De directie heeft een eindbod neergelegd bij FNV Havens en de werknemers. Daarin staat een ‘loonsverhoging’ van 1,5% over twee jaar, inclusief prijscompensatie. Stromma geeft aan dat de formatieplaatsen in de cao vooralsnog behouden blijven, maar dat ze hierover gedurende de looptijd van de cao nieuwe afspraken wil maken. Eerder wilde het bedrijf de formatieplaatsen helemaal schrappen.

Acties niet uitgesloten
Het ultimatum loopt af op 19 september om 12.00 uur. Als de Stromma-directie niet ingaat op de eisen van de medewerkers, zijn acties niet uitgesloten.

Rondvaartbedrijf Stromma
Stromma Nederland was voorheen Canal Company, en is onderdeel van de Zweedse Stromma Group Met een lange historie die start in 1912 met Bergmann Rederij en Meijer’s Rondvaarten (jaren’ 20), groeide het bedrijf als Canal Company uit tot de oudste en grootste rederij van Amsterdam. Het bedrijf ontvangt jaarlijks anderhalf miljoen gasten voor de ultieme Amsterdambeleving op 32 rondvaartboten, een passagiersschip op het IJ, veertien sloepen, drie salonboten en honderd waterfietsen.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >