RH Marine overgenomen door Pon Holdings

Foto: RH Marine.

Pon Holdings (Pon) maakte op 10 september de overname bekend van RH Marine, een toonaangevende speler op het gebied van elektrische- en automatiseringssystemen in de scheepvaart. Het bedrijf is onder meer actief in sectoren als defensie en jachtbouw en complementair aan Pon-dochter Bakker Sliedrecht. Met de overname versterkt Pon haar huidige positie in de wereldwijde maritieme industrie.

Als onafhankelijke systeemintegrator in de maritieme industrie voorziet RH Marine schepen van elektrische- en automatiseringssystemen. Het bedrijf combineert deze systemen tot een geheel, waardoor schepen en platforms beter kunnen opereren en communiceren.

De dienstverlening van RH Marine is complementair aan die van Pon-dochter Bakker Sliedrecht, dat zich vooral richt op baggeractiviteiten en offshore. Bakker Sliedrecht biedt totaaloplossingen op het gebied van maritieme en industriële elektrotechniek. Het aanbod omvat de volledige levenscyclus van complexe installaties.

Sinds 2015 heeft Pon samen met Parcom Capital een belang in RH Marine Group, waarbinnen RH Marine zelfstandig opereert. De eigendomsverhoudingen van de overige activiteiten van RH Marine Group blijven onveranderd.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >