Kiellegging van duurzaam schip van Rijkswaterstaat bij scheepswerf Bijlsma Wartena

Kiellegging bij scheepswerf Bijlsma Wartena. Foto: Conoship.

Op 8 september is de kiel gelegd van het eerste duurzame en multi inzetbare schip van Rijkswaterstaat op de scheepswerf Bijlsma Wartena. Rijkswaterstaat laat in totaal drie Multi Purpose Vessels 30 (MPV 30)  bouwen. De kiellegging is een symbolisch moment. Algemeen directeur Tjeerd Wiebe Bijlsma opende de ceremonie waarna een oude zilveren gulden door Bianca Janssen, de directeur van de Rijksrederij, werd geplaatst.

De opdracht is in maart dit jaar gegund aan de scheepswerf.

De MPV-30 combineert diverse functies zoals vaarwegmarkering, patrouilleren, meten en visserijonderzoek op één schip. Het is voor het eerst dat Rijkswaterstaat met dergelijke multi-inzetbare en energiezuinige schepen gaat werken.

De MPV-30 wordt uitgerust met een batterijpakket waardoor het schip de dagelijkse werkzaamheden op het accupakket kan uit te voeren. Doordat de motoren minder gebruikt worden, is het energieverbruik laag. De schepen worden ook uitgerust met zonnepanelen voor de energievoorziening voor de accommodatie van de bemanning.

Lees ook: Duurzame multi-inzetbare schepen voor Rijkswaterstaat

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >