Eén loket voor binnenhavengeld voor regio Amsterdam-Zaanstad

Koen Overtoom, CEO Havenbedrijf Amsterdam en Dennis Straat, wethouder Economie en Toerisme van Zaanstad. Foto: Port of Amsterdam.

Eén loket voor beroepsvaart en riviercruiseschepen in Amsterdam-Zaanstad. De intensieve samenwerking tussen Havenbedrijf Amsterdam en gemeente Zaanstad breidt verder uit. Vanaf 1 januari 2018 betaalt de beroepsvaart via één loket het binnenhavengeld voor de regio Amsterdam-Zaanstad, waarbij één tariefstelsel en hoogte geldt in het gezamenlijke exploitatiegebied.

De partijen werken al langdurig samen op verschillende terreinen, waaronder nautisch, bij gebiedsontwikkeling (HoogTij) en leefbaarheid (HoorbaarMinder, eNoses).

Dienstverlening optimaliseren
Ook riviercruiseschepen kunnen vanaf dan een ligplaats in het gebied Amsterdam-Zaanstad reserveren via één loket. Op deze manier willen het havenbedrijf en gemeente Zaanstad de dienstverlening voor bezoekende schepen aan het havengebied harmoniseren en optimaliseren. Bijkomend voordeel voor de klant; zij hoeven nog maar één keer binnenhavengeld te betalen voor een bezoek aan het gezamenlijke havenwater en bovendien gelden dezelfde ontheffingen, vrijstellingen en kortingen in het gebied.

Dennis Straat, wethouder Economie en Toerisme van Zaanstad: “Deze overeenkomst maakt het voor de scheepvaart in het Noordzeekanaalgebied makkelijker: zo zijn we meer dienstverlenend. Ook benutten we zo de kansen die riviercruise biedt voor toerisme, en willen we extra werkgelegenheid aantrekken, regels verminderen en procedures vereenvoudigen.”

Koen Overtoom, CEO Havenbedrijf Amsterdam: “Met deze samenwerkingsuitbreiding vereenvoudigen we de heffing, de inning en de reservering van binnenvaart- en riviercruiseschepen aan ons gebied. Daarmee zijn we als havens aantrekkelijker voor onze klanten en vullen we  ons strategisch doel van voorkeurshaven in.”

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op September 8, 2017

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >