Foto’s: SOV ‘Bibby WaveMaster 1’ gedoopt in Rotterdam

Woensdagmiddag 6 september is het Service Operations Vessel (SOV) ‘Bibby WaveMaster 1’ van Damen gedoopt bij de cruiseterminal in Rotterdam. In het bijzijn van zo’n 125 genodigden van de Bibby Group en Damen is het schip gedoopt door Jacky Blaikie. Tekst gaat verder onder de foto’s.

Bibby WaveMaster 1 is een op maat ontworpen SOV van 90 meter lang, gebouwd op een DP-2 (Dynamic Positioning) platform, met een motion-gecompenseerd Walk-to-Work (W2W) toegangssysteem en een Comfort Class 2 standaard accommodatie bestaande uit 60 individuele hutten inclusief badkamer.

De Bibby WaveMaster 1 is het eerste schip van Damen’s nieuwe klasse van SOV’s met een Walk-to-Work (W2W) mogelijkheid. In 2013 stelde Damen vast dat er een behoefte was om een dergelijk schip te ontwikkelen.

Na de definitieve proefvaarten op zee vertrekt het schip halverwege september richting het Galloper offshore windpark voor een charter voor Innogy en James Fisher Marine Services, de grootste offshore marine dienstverlener van Galloper. Het Galloper windpark van 336 MW ligt 30 kilometer uit de kust van Suffolk in het Verenigd Koninkrijk.

Op 1 april in 2018 wordt de Bibby WaveMaster 1 ingezet voor een opdracht van Total E & P Nederland. Zij zijn werkzaam op gasplatforms in het Nederlandse gedeelte van de Noordzee. Een bewuste keuze van Total om dit schip uit te proberen, aanvankelijk ontworpen voor de offshore windsector, is dit schip ook geschikt in de olie- en gassector. Het schip levert een aanzienlijke kostenbesparing op ten opzichte van de traditionele vormen van transport, toegang en accommodatie die gebruikt worden in het onderhoud van gasplatforms.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >