Bastiaan Rigter nieuwe directeur van Kooiman Hoebee

Bastiaan Rigter, nieuwe algemeen directeur Scheepswerf Kooiman Hoebee.

Bastiaan Rigter is sinds 1 juli 2017 aangetreden als algemeen directeur van Scheepswerf Kooiman Hoebee. Hij heeft hiermee het stokje over genomen van Roel Mosterdijk die zijn functie als algemeen directeur teruggegeven heeft.

Bastiaan Rigter (1976) kwam met het schip van zijn ouders als klant al op de scheepswerf van Hoebee. Een carrière in de maritieme sector lag daarom ook voor de hand. Na afronding van de HTS is Bastiaan circa 18 jaar binnen de Kooiman Marine Group werkzaam. In 1999 begon hij als ontwerper bij Kooiman Engineering en is in 2004 bedrijfsleider geworden van Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht. In 2007 is hij directeur geworden van Scheepswerf Kooiman van Os in Yerseke. Onder zijn leiding is deze werf fors gegroeid.

“Verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten”
Rigter: “De focus is de komende jaren met name gericht op het verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten. Wij investeren in een nieuw stevendok, dat eind dit jaar in gebruik genomen moet worden. Het dok meet (LxBxT = 40x21x4) en biedt mogelijkheden voor diepstekende schepen die nu nog aangewezen zijn op de grote zeewerven. Ook hoeven (binnenvaart) schepen hierdoor korter op de helling te zitten omdat het werk afgemaakt kan worden in het stevendok. Een plus voor de klant, die minder hellingdagen betaalt, en een plus voor Kooiman Hoebee, die op deze wijze meer schepen kan hellingen. Met het stevendok wordt onze service uitgebreid met “á la minuut” service. Scheepswerf Kooiman Hoebee moet meer en meer een full service werf worden waar de klanten voor meer diensten komen dan alleen de werfbeurt. Continuïteit is daarbij van groot belang. Bestaande klanten behouden en nieuwe klanten bedienen. Ontzorgen van begin tot eind, dat is ons doel.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >