Bastiaan Rigter nieuwe directeur van Kooiman Hoebee

Bastiaan Rigter, nieuwe algemeen directeur Scheepswerf Kooiman Hoebee.

Bastiaan Rigter is sinds 1 juli 2017 aangetreden als algemeen directeur van Scheepswerf Kooiman Hoebee. Hij heeft hiermee het stokje over genomen van Roel Mosterdijk die zijn functie als algemeen directeur teruggegeven heeft.

Bastiaan Rigter (1976) kwam met het schip van zijn ouders als klant al op de scheepswerf van Hoebee. Een carrière in de maritieme sector lag daarom ook voor de hand. Na afronding van de HTS is Bastiaan circa 18 jaar binnen de Kooiman Marine Group werkzaam. In 1999 begon hij als ontwerper bij Kooiman Engineering en is in 2004 bedrijfsleider geworden van Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht. In 2007 is hij directeur geworden van Scheepswerf Kooiman van Os in Yerseke. Onder zijn leiding is deze werf fors gegroeid.

“Verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten”
Rigter: “De focus is de komende jaren met name gericht op het verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten. Wij investeren in een nieuw stevendok, dat eind dit jaar in gebruik genomen moet worden. Het dok meet (LxBxT = 40x21x4) en biedt mogelijkheden voor diepstekende schepen die nu nog aangewezen zijn op de grote zeewerven. Ook hoeven (binnenvaart) schepen hierdoor korter op de helling te zitten omdat het werk afgemaakt kan worden in het stevendok. Een plus voor de klant, die minder hellingdagen betaalt, en een plus voor Kooiman Hoebee, die op deze wijze meer schepen kan hellingen. Met het stevendok wordt onze service uitgebreid met “á la minuut” service. Scheepswerf Kooiman Hoebee moet meer en meer een full service werf worden waar de klanten voor meer diensten komen dan alleen de werfbeurt. Continuïteit is daarbij van groot belang. Bestaande klanten behouden en nieuwe klanten bedienen. Ontzorgen van begin tot eind, dat is ons doel.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >