Dockwise voor 50 miljoen dollar aan opdrachten binnen

Dockwise Vanguard. Foto: Boskalis.

Dockwise, een dochteronderneming van Boskalis heeft voor 50 miljoen dollar aan transportopdrachten binnen gehaald. 

Dockwise gaat voor Husky Oil Operations Ltd. de topside transporteren voor het West White Rose-project van de Amerikaanse staat Texas naar Newfoundland en Labrador in Canada. Het contract omvat de engineering, voorbereiding en uitvoering van het laden, transporteren en lossen van de topside. De topside wordt op een grote bak geschoven, die op zijn beurt weer op het halfafzinkbare zware-ladingschip de Dockwise Vanguard zal worden geladen voor vervoer naar Newfoundland en Labrador. Het transport vindt naar verwachting in 2021 plaats.

36 jackets van Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen
Daarnaast gaat Dockwise voor Lamprell Energy Ltd. 36 jackets transporteren van de bouwwerf in Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen. De jackets gaan als funderingen dienen voor het East Anglia offshore windpark dat in de Noordzee wordt gerealiseerd. Voor dit contract worden twee halfafzinkbare zware-ladingschepen ingezet.

Kraanschip van Rotterdam naar China
Voor Heerema Marine Contractors gaat Dockwise het halfafzinkbare kraanschip Hermod transporteren van Rotterdam naar Zhoushan in China. Na het lossen in China wordt de Hermod ontmanteld en gerecycled op de werf van Zhoushan Changhong International Ship Recycling. Het laden vindt de komende dagen plaats en het schip vertrekt naar verwachting kort daarna.

Torpedobootjager USS Fitzgerald 
Tot slot heeft Dockwise in partnerschap met de Amerikaanse onderneming Patriot Shipping een opdracht verworven van het Military Sealift Command, een onderdeel van de Amerikaanse marine, voor het transporteren van de torpedobootjager USS Fitzgerald. De USS Fitzgerald wordt voor de Japanse kust bij Yokosuka op het halfafzinkbare zware-ladingschip Transshelf geladen en naar de Amerikaanse havenstad Pascagoula aan de Golf van Mexico vervoerd. De jager liep schade op na een aanvaring met een containerschip op 17 juni. Het transport gaat in het vierde kwartaal van 2017 plaatsvinden.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >