Vlaamse Havendag in Gent 17 september

Foto: Port of Ghent.

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die de haven van Gent inzet om jouw favoriete producten tot bij jou te brengen: spoor, weg, binnenvaart en zeevaart.

3 Havendagdorpen
De activiteiten op de Havendag in Gent zijn geconcentreerd rond 3 dokken. Aan de Rigakaai (aan het Grootdok), het Mercatordok en het Kluizendok zijn de Havendagdorpen. Bezoekers zijn welkom voor een hapje, een drankje en een streepje muziek voorzien door Gent Festival van Vlaanderen.

Meevaren met het havenjacht Jacob van Artevelde
Vaar aan de Rigakaai mee met de Gentse Barge of de Benelux of stap aan het Kluizendok aan boord van het havenjacht Jacob van Artevelde of het passagiersschip Denick ll. Een gids vertelt je wat er zich op en rond het water afspeelt.

Laad- en losactiviteiten van DFDS zien
Aan het Mercatordok kun je vanaf 13.30 uur het dok invaren om de indrukwekkende laad- en losactiviteiten van een ro/ro-schip van DFDS te zien. Rij mee met een indrukwekkende vrachtwagen en waan je een stoere vrachtwagenchauffeur. Bekijk hoe grote machines staalplaten van een goederentrein lossen. Of maak een ritje met een reizigerstrein van de NMBS die voor de gelegenheid uitzonderlijk langs het Kluizendok rijdt.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >