Laatste zonnepanelen geïnstalleerd voor proef op Slufter

Zonnepanelen van Wattco op de Slufter. Foto: Ries van Wendel de Joode.

Vorige week zijn de laatste zonnepanelen geïnstalleerd in het depot voor verontreinigde baggerspecie in het uiterste westen van de Rotterdamse haven, de Slufter. De zonnepanelen nemen deel aan een proef die moet aantonen dat de ontwikkeling van drijvende zonne-systemen technisch en economisch haalbaar is op wateren met ruige condities zoals op de Slufter.

De laatste zonnepanelen zijn geplaatst door Sunfloat. Drie andere bedrijven hebben hun zonnepanelen eerder geplaatst voor de proef, Wattco, Texel4Trading en Sunprojects. Alle vier bedrijven zijn bouwers van drijvende zonne-systemen.

Mogelijk een grootschalig zonneveld op de Slufter
Er wordt ook gekeken aan welke eisen de systemen moeten voldoen, zodat waterbeheerders er succesvol een vergunning voor kunnen afgeven. Deze proef is in 2016 aangekondigd tijdens de Klimaattop van 26 oktober. Als de proef succesvol is, onderzoeken Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam, de eigenaren van de Slufter, of het mogelijk is om op commerciële basis een grootschalig zonneveld op de Slufter te realiseren. De deelnemers krijgen nog even de gelegenheid om te wennen aan de omstandigheden zodat de proef kan beginnen in het begin van het stormseizoen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >