Reddingsbrigade gaat voor podiumplaatsen op EK Lifesaving

Nationale Team Senioren Heren in actie op het WK Lifesaving 2016.

De Europese Kampioenschappen Lifesaving 2017 in België zijn gestart op 4 september en duurt tot en met 9 september. Het Nationale Team Lifesaving van Reddingsbrigade Nederland bestaande uit 24 sporters (12 junioren en 12 senioren) gaan in Oostende en Brugge Nederland vertegenwoordigen op de verschillende Lifesaving sport onderdelen.

Ruim 400 sporters uit 19 Europese landen gaan deze week strijden voor goud op de verschillende wedstrijdonderdelen van de sport Lifesaving. Deze sport is afgeleid van het echte reddingswerk in en rond het water en bestaat uit onderdelen op het strand en in de zee (Ocean  Events) en wedstrijdonderdelen in het zwembad (Pool Events). De Ocean Events worden in Oostende gehouden en de Pool Events in Brugge. De sporters kunnen medailles winnen op individuele onderdelen en strijden om het teamklassement.

Vorig jaar werd tijdens het WK Lifesaving in eigen land door het Nationale Team nog zilver gehaald op het onderdeel Line Throw bij de dames en de heren haalden brons binnen op het onderdeel  4 x 90 meter Beach Sprint. Ook de junioren verzilverden vorig jaar een medaille op het onderdeel Line Throw. “Gezien de prestaties van vorig jaar op het onderdeel Line Throw,  gaan we uiteraard weer voor een podiumplaats op dit onderdeel.  Zowel de Junioren als de Senioren sporters hebben zich goed voorbereid op dit EK, dus we hopen op nog meer mooie podiumplaatsen.” aldus team manager Erik Willems.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >