GeoSea rondt overname van A2SEA af

Jack Up Vessel Innovation. Foto: Deme.

Op 31 augustus 2017 is de overname van A2SEA van DONG Energy en Siemens door GeoSea afgerond. De overname werd op 7 juli 2017 aangekondigd. GeoSea is een dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in complexe offshore-waterbouwprojecten.

A2SEA, gevestigd in Denemarken, is gespecialiseerd in offshore windturbine-installaties. Het bedrijf telt zo’n 160 werknemers en exploiteert de offshore installatieschepen ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’. De activiteiten van A2SEA zijn een sterke aanvulling op de activiteiten van GeoSea. De gecombineerde organisatie zal goed gepositioneerd zijn om een ruimere waaier van geïntegreerde diensten en oplossingen te kunnen bieden aan offshore windenergie.

A2SEA rondde onlangs de installatie van turbines op de Burbo Bank Extension af en op dit moment installeert het bedrijf turbines voor de Dudgeon Offshore Wind Farm en Race Bank Offshore Wind Farm. Toekomstige projecten zijn onder andere de installatie van turbines op de Arkona OWF, Hornsea Project One, Horns Rev 3 en East Anglia ONE.

GeoSea zal blijven voortbouwen op de bestaande klantenrelaties en voor een de oplevering van huidige en toekomstige projecten zorgen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >