GeoSea rondt overname van A2SEA af

Jack Up Vessel Innovation. Foto: Deme.

Op 31 augustus 2017 is de overname van A2SEA van DONG Energy en Siemens door GeoSea afgerond. De overname werd op 7 juli 2017 aangekondigd. GeoSea is een dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in complexe offshore-waterbouwprojecten.

A2SEA, gevestigd in Denemarken, is gespecialiseerd in offshore windturbine-installaties. Het bedrijf telt zo’n 160 werknemers en exploiteert de offshore installatieschepen ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’. De activiteiten van A2SEA zijn een sterke aanvulling op de activiteiten van GeoSea. De gecombineerde organisatie zal goed gepositioneerd zijn om een ruimere waaier van geïntegreerde diensten en oplossingen te kunnen bieden aan offshore windenergie.

A2SEA rondde onlangs de installatie van turbines op de Burbo Bank Extension af en op dit moment installeert het bedrijf turbines voor de Dudgeon Offshore Wind Farm en Race Bank Offshore Wind Farm. Toekomstige projecten zijn onder andere de installatie van turbines op de Arkona OWF, Hornsea Project One, Horns Rev 3 en East Anglia ONE.

GeoSea zal blijven voortbouwen op de bestaande klantenrelaties en voor een de oplevering van huidige en toekomstige projecten zorgen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >