40e editie Wereldhavendagen van start

Alle kinderen samen met Ahmed Aboutaleb, Rob Verkerk en Allard Castelein. Foto: Anne Reitsma

Donderdagmiddag is het formele startsein gegeven voor de 40e editie van de Wereldhavendagen. Het startsein werd gegeven door de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk en de CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, Allard Castelein aan boord van Zr. Ms Karel Doorman. 

Speciaal in het teken van de 40e editie van de Wereldhavendagen, stonden de drie stil bij verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen. Burgemeester Aboutaleb sprak daarbij over de band tussen de haven en de stad, waarbij de Wereldhavendagen de verbindende schakel is: “Zonder de haven zou deze stad nooit zijn geworden, tot wat het nu is.”

Generaal Verkerk benadrukte het belang van de bescherming van wereldwijde handelsroutes over zee, zodat de haven van Rotterdam goed kan blijven functioneren: “Nederland is als handelsland sterk afhankelijk van de vrije handelsroutes over zee. We moeten blijven investeren om die routes open te houden.”

Allard Castelein, van het Havenbedrijf Rotterdam, keek vooruit naar de toekomst van de haven: “De grootste uitdagingen voor onze haven zijn de digitalisering en de energietransitie. Jonge mensen die samen met ons die uitdaging aan willen gaan, zijn van harte welkom om bij ons te komen werken.” Hij benadrukte daarbij dat de Wereldhavendagen een uitstekende gelegenheid zijn, om jongeren in contact te brengen met de haven.

Met het luiden van een scheepshoorn van Zr.Ms. Karel Doorman is het startsein gegeven
Bij de formele openingshandeling werden de autoriteiten bijgestaan door 40 Rotterdamse schoolkinderen, die symbool staan voor de toekomst van het grootste maritieme evenement en de haven van Rotterdam. Met het luiden van een scheepshoorn van Zr.Ms. Karel Doorman werd samen met hen het formele startsein gegeven voor het evenement, dat van vrijdag tot en met zondag plaatsvindt. Publiekstrekkers zijn daarbij onder andere het zware-lading-schip BigRoll Baffin en Zr.Ms. Karel Doorman. Op zaterdagavond vindt een muzikaal programma op de Nieuwe Maas plaats, waarbij wereldartiesten als Level 42 vanaf het water optreden.

Het evenement vindt voor een groot gedeelte plaats op de kades rond de Erasmusbrug, daarnaast zijn excursies naar de haven, festiviteiten in de stad en activiteiten in andere havengedeeltes. De Wereldhavendagen is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >