Veel marineschepen te zien tijdens Wereldhavendagen

Zr. Ms. Tromp. Foto: Defensie.

Ook dit jaar is de Koninklijke Marine te zien op de Wereldhavendagen van 1 t/m 3 september in Rotterdam. Er zijn 5 marineschepen te bezichtigen en bezoekers kunnen aan verschillende kadeactiviteiten meedoen.

Tijdens de Wereldhavendagen zijn de marineschepen opengesteld voor publiek. Neem bijvoorbeeld een kijkje aan boord van het grootste schip van de marine, het Joint Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman of aan boord van het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp. Ook een bezoek aan patrouilleschip Zr.Ms. Holland mag niet ontbreken, evenals een rondleiding aan boord van de mijnenjager Zr.Ms. Willemstad.

Zr.Ms. Bruinvis voor 300e keer in Rotterdam
Traditioneel is de onderzeeboot een grote publiekstrekker. Zr.Ms. Bruinvis viert wat dat betreft een jubileum, deze meert al voor de 300e keer af in havenstad Rotterdam.  Naast deze schepen, is ook de maritieme NH-90 helikopter van het Defensie Helikopter Commando, een nieuwe sleepboot en een duikvaartuig te bewonderen. Voor wie graag zelf actief aan de slag gaat, biedt het mariniersdorp aan de Parkkade uitkomst. Maak kennis met de mariniers en hun uitrusting of daag jezelf uit op de hindernisbaan.

De marine trakteert het publiek dagelijks op verschillende spectaculaire demonstraties. Het oudste krijgsmachtdeel demonstreert ter hoogte van de Wilhelminakade onder andere hoe zij een schip bevrijdt van piraten en hoe drugssmokkelaars in het Caribisch Gebied onderschept worden. De demonstraties geven een kijkje in de operationele keuken en laten zien welke taken de marine zoal vervult voor Nederland.

Kijk voor het volledige programma op www.wereldhavendagen.nl.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >