Aeolus krijgt nieuwe kraan bij Damen Shiprepair

Aeolus bij Damen Shiprepair in Schiedam. Foto: Siwart Mackintosh.

Het installatieschip Aeolus van Van Oord ligt bij Damen Shiprepair voor een upgrade. Het schip krijgt een nieuwe kraan met een hefvermogen van 1.600 ton, een LEC-kraan (Leg Encircling Crane) van Huisman. Met de nieuwe kraan heeft de Aeolus de grootste hefkraan in haar klasse. Na de upgrade kan het schip grotere funderingen en zwaardere turbines installeren op offshore windparken. 

Naast de nieuwe kraan krijgt het schip een verhoogd laadvermogen en accommodatie.  Dit wordt bereikt door de installatie van drijflichamen, een sterktedek, vergrote spudpalen en een nieuwe accommodatiemodule met helikopterdek.

In het voorjaar van 2018 zijn de werkzaamheden afgerond. Na de upgrade wordt de Aeolus ingezet bij nieuwe projecten, zoals het offshore windpark Borssele 3 & 4 in Nederland en Norther in België.

En onlangs heeft Van Oord de opdracht binnengesleept voor de Balance of Plantwerkzaamheden voor het Duitse offshore windpark Deutsche Bucht van 252 MW. Het windpark ligt in de Duitse Bocht, 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >