Internationale studenten onderzoeken Marker Wadden

Marker Wadden. Foto: Rijkswaterstaat.

Van 25 augustus tot en met 2 september wordt door de Academie van Bouwkunst de ‘EMiLA Summer School: A Laboratory for Living with Nature’ georganiseerd. Tien dagen lang verkennen, bespreken en ontwikkelen studenten landschapsarchitectuur uit verschillende landen het bouwen op de Marker Wadden. 

De EMiLA Summer School is een jaarlijks terugkerend onderwijsproject binnen het EMiLA uitwisselingsprogramma, waarin studenten vanuit vijf internationale opleidingen, de mogelijkheid krijgen om het vak landschapsarchitectuur in de Europese context te leren kennen. Dit jaar komen studenten vanuit Japan, Canada, België, Frankrijk en Duitsland op uitnodiging van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst naar Nederland om de Marker Wadden te bestuderen.

Ontwerp voor nederzetting op Marker Wadden
Het is aan de studenten om na te denken over hoe zij als ontwerpers kunnen bouwen voor mensen zonder ruimte in te nemen, maar juist ruimte te geven aan de natuur. Om dit te onderzoeken gaan de studenten gezamenlijk een nederzetting ontwerpen op de Marker Wadden.

De studenten bekijken hoe zij de stad Amsterdam kunnen verbinden met de eilanden in het Nationaal Park “Nieuw Land”. De opgedane kennis wordt gedeeld tijdens een workshop over het Hamerkwartier. Hierdoor blijft de kennis behouden en kan de stad Amsterdam een nieuwe manier vinden om natuur in haar ontwikkeling en groei een plek te geven.

EMiLA Summer School 
De EMiLA Summer School wordt gesteund door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Provincie Flevoland, Urban campsite Amsterdam en de participerende opleidingen Ecole Nationale Supérieure de Paysage (Versailles), Fakultät fur Architektur und Landschaft, Leibniz Universität (Hannover), Academie van Bouwkunst Amsterdam, Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) en Edinburgh College of Art, University of Edinburgh.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >