Internationale studenten onderzoeken Marker Wadden

Marker Wadden. Foto: Rijkswaterstaat.

Van 25 augustus tot en met 2 september wordt door de Academie van Bouwkunst de ‘EMiLA Summer School: A Laboratory for Living with Nature’ georganiseerd. Tien dagen lang verkennen, bespreken en ontwikkelen studenten landschapsarchitectuur uit verschillende landen het bouwen op de Marker Wadden. 

De EMiLA Summer School is een jaarlijks terugkerend onderwijsproject binnen het EMiLA uitwisselingsprogramma, waarin studenten vanuit vijf internationale opleidingen, de mogelijkheid krijgen om het vak landschapsarchitectuur in de Europese context te leren kennen. Dit jaar komen studenten vanuit Japan, Canada, België, Frankrijk en Duitsland op uitnodiging van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst naar Nederland om de Marker Wadden te bestuderen.

Ontwerp voor nederzetting op Marker Wadden
Het is aan de studenten om na te denken over hoe zij als ontwerpers kunnen bouwen voor mensen zonder ruimte in te nemen, maar juist ruimte te geven aan de natuur. Om dit te onderzoeken gaan de studenten gezamenlijk een nederzetting ontwerpen op de Marker Wadden.

De studenten bekijken hoe zij de stad Amsterdam kunnen verbinden met de eilanden in het Nationaal Park “Nieuw Land”. De opgedane kennis wordt gedeeld tijdens een workshop over het Hamerkwartier. Hierdoor blijft de kennis behouden en kan de stad Amsterdam een nieuwe manier vinden om natuur in haar ontwikkeling en groei een plek te geven.

EMiLA Summer School 
De EMiLA Summer School wordt gesteund door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Provincie Flevoland, Urban campsite Amsterdam en de participerende opleidingen Ecole Nationale Supérieure de Paysage (Versailles), Fakultät fur Architektur und Landschaft, Leibniz Universität (Hannover), Academie van Bouwkunst Amsterdam, Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona) en Edinburgh College of Art, University of Edinburgh.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >