Deme haalt klus van 170 miljoen binnen in Qatar en Singapore

Foto: Deme.

De dochteronderneming van Deme, MEDCO (Middle East Dredging Company), heeft het contract binnen gehaald om de oude haven van Doha in Qatar te herontwikkelen. En in Singapore haalde DIAP (Dredging International Asia Pacific Pte Ltd) het contract binnen voor de 2e fase van het Ayer Merbau landaanwinningsproject. Deze twee contracten zijn samen goed voor 170 miljoen. 

Joint venture DEME – Jan De Nul
Om het bloeiende en snelgroeiende cruisetoerisme in Qatar het hoofd te bieden, zal de Old Doha Haven uitgebreid worden. Ze zal dienst doen als cruiseterminal die zelfs de grootste cruiseschepen van de laatste generatie kan ontvangen. Het uitbreidingsproject is een opdracht van het Ministerie van Transport en Communicatie van de Staat Qatar en wordt uitgevoerd door de joint venture DEME – Jan De Nul Group.

Het toegangskanaal wordt gebaggerd en er wordt een nieuwe geschikte aanlegsteiger gebouwd. Deze werkzaamheden starten in 2018.

Fase 2 van het Ayer Merbau landaanwinningsproject in Singapore
DIAP gaat in een joint venture met Starhigh Asia Pacific Pte Ltd het ontwerp en de bouw van een landaanwinning van 35 hectare. De landaanwinning moet het eiland Jurong uitbreiden voor JTC Corporation, de verantwoordelijke dienst van de Singaporese overheid voor de ontwikkeling van industriële infrastructuur.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >