Controleactie van Rijkswaterstaat in de recreatievaart

Deze week voert Rijkswaterstaat een grote controleactie uit op de Randmeren in Flevoland en op het Prinses Margrietkanaal in Friesland. Met rhib’s en waterscooters controleren zij de veiligheid: op snelheid, reddingsvesten en het gebruik van het dodemanskoord bij snelle motorboten. Schippers die de regels negeren worden aangesproken.

Zero tolerance
De mobiel verkeersleiders (BOA’s) van Rijkswaterstaat handhaven op de regels uit het Binnenvaartpolitiereglement (BPR). Ze controleren onder andere op snelheid, plaats op de vaarweg, vaarbewijzen en voorgeschreven uitrusting aan boord. Tijdens de handhavingsactie geldt een zero-tolerancebeleid voor het ontbreken van het vaarbewijs, het niet gebruiken van een dodemanskoord en overschrijding van de maximale snelheid. Doel is de veiligheid op het water bevorderen, zodat het voor alle vaarweggebruikers – zowel recreatievaart als beroepsvaart – prettig en veilig varen is.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >