DFDS: handel in het Noordzeegebied blijft groeien

Foto: DFDS Seaways.

DFDS noteert een stijgende lijn in zijn volumes op de Noordzee-vrachtroutes naar en van het Verenigd Koninkrijk. Het aantal trailers op de routes van DFDS tussen Britse havens en de havens in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en België is met 6% toegenomen in het afgelopen halfjaar. “De positieve ontwikkeling van het afgelopen halfjaar is bemoedigend, ondanks de actualiteit van mogelijke Brexit-effecten“, zegt Mikael Mortensen, Route Directeur Rotterdam.

De Bank of England verwacht dat de Britse economie een stijging van 1,6% zal noteren in 2017, ook zijn de exportvolumes van het Verenigd Koninkrijk toegenomen sinds de daling van de Britse pond na het Brexit-besluit in juni 2016. Mikael Mortensen: “Wij constateren positieve ontwikkelingen binnen de economieën van de EU en hebben vertrouwen in de toekomst. De groei is goed nieuws en onderschrijft de toevoeging van ons schip dat vanaf september wordt bijgestaan door een tweede schip op de route Rotterdam-Immingham.”

DFDS is blij met het recente besluit van de Britse regering om de vrije goederenstroom te behouden door de huidige flexibele douanecontrole tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU ook na de Brexit voort te zetten.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >