DFDS: handel in het Noordzeegebied blijft groeien

Foto: DFDS Seaways.

DFDS noteert een stijgende lijn in zijn volumes op de Noordzee-vrachtroutes naar en van het Verenigd Koninkrijk. Het aantal trailers op de routes van DFDS tussen Britse havens en de havens in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en België is met 6% toegenomen in het afgelopen halfjaar. “De positieve ontwikkeling van het afgelopen halfjaar is bemoedigend, ondanks de actualiteit van mogelijke Brexit-effecten“, zegt Mikael Mortensen, Route Directeur Rotterdam.

De Bank of England verwacht dat de Britse economie een stijging van 1,6% zal noteren in 2017, ook zijn de exportvolumes van het Verenigd Koninkrijk toegenomen sinds de daling van de Britse pond na het Brexit-besluit in juni 2016. Mikael Mortensen: “Wij constateren positieve ontwikkelingen binnen de economieën van de EU en hebben vertrouwen in de toekomst. De groei is goed nieuws en onderschrijft de toevoeging van ons schip dat vanaf september wordt bijgestaan door een tweede schip op de route Rotterdam-Immingham.”

DFDS is blij met het recente besluit van de Britse regering om de vrije goederenstroom te behouden door de huidige flexibele douanecontrole tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU ook na de Brexit voort te zetten.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >