Advies voor sanering Thermphos bekend

Foto: Havenbedrijf Gent

Het Nederlandse Rijk, de provincie Zeeland en Zeeland Seaports zouden elk 27,7 miljoen euro moeten betalen voor de sanering van de failliete fosforfabriek Thermphos in Vlissingen. Dat maakte Diederik Samson op woensdag 23 augustus bekend. Dit is het advies wat uit het onderzoek is gekomen naar de sanering. 

Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent zijn tevreden met deze snelle uitkomst en duidelijkheid. Samsom is door het Nederlandse kabinet aangesteld om over de veiligstelling en de sanering van de met fosforresten en licht radioactief materiaal vervuilde gebouwen en het terrein van advies te verstrekken.

Het gezamenlijke bedrag van 83 miljoen euro is beduidend lager dan eerder ingeschatte bedragen.

Van belang voor de voorgenomen fusie tussen Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent 
Deze resultaten kunnen van belang zijn voor de voorgenomen fusie tussen Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent en kunnen ook de aandeelhouders een houvast bieden inzake de financiële gevolgen van de saneringsoperatie. Gezien de omvang van de bijdrage zullen beide havenbedrijven zich beraden over de resultaten van het onderzoek en constructieve gesprekken voeren over hoe daar mee om te gaan in het kader van de voorgenomen fusie. Het dossier Thermphos is immers een opschortende voorwaarde om tot een fusie te komen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >