Advies voor sanering Thermphos bekend

Foto: Havenbedrijf Gent

Het Nederlandse Rijk, de provincie Zeeland en Zeeland Seaports zouden elk 27,7 miljoen euro moeten betalen voor de sanering van de failliete fosforfabriek Thermphos in Vlissingen. Dat maakte Diederik Samson op woensdag 23 augustus bekend. Dit is het advies wat uit het onderzoek is gekomen naar de sanering. 

Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent zijn tevreden met deze snelle uitkomst en duidelijkheid. Samsom is door het Nederlandse kabinet aangesteld om over de veiligstelling en de sanering van de met fosforresten en licht radioactief materiaal vervuilde gebouwen en het terrein van advies te verstrekken.

Het gezamenlijke bedrag van 83 miljoen euro is beduidend lager dan eerder ingeschatte bedragen.

Van belang voor de voorgenomen fusie tussen Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent 
Deze resultaten kunnen van belang zijn voor de voorgenomen fusie tussen Zeeland Seaports en het Havenbedrijf Gent en kunnen ook de aandeelhouders een houvast bieden inzake de financiële gevolgen van de saneringsoperatie. Gezien de omvang van de bijdrage zullen beide havenbedrijven zich beraden over de resultaten van het onderzoek en constructieve gesprekken voeren over hoe daar mee om te gaan in het kader van de voorgenomen fusie. Het dossier Thermphos is immers een opschortende voorwaarde om tot een fusie te komen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >