Spoor bij Rastatt nog zeker 4 weken dicht

Foto: Pixabay

Het spoorwegbedrijf Deutsche Bahn zegt nog zeker 4 weken nodig te hebben om de versperring van het spoor bij Rastatt op te lossen, zo meldt Nieuwsblad Transport. Daar is sinds 13 augustus geen goederenvervoer meer mogelijk over het spoor vanwege een aardverschuiving die zich voordeed tijdens de aanleg van een spoortunnel. Dit traject is een van de belangrijke spoorlijnen voor het Europese goederenspoorvervoer. 

Volgens branchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer is het gebruik van binnenvaart een oplossing voor de versperring in het Rijndal bij Rastatt in Baden-Württemberg.

Vertragingen kunnen oplopen tot 4 dagen, waardoor de supply chain van verladers, vervoerders en consumenten in de problemen komen. Erik Schultz van branchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer: “De binnenvaart is snel inzetbaar en kostentechnisch een zeer interessant alternatief. De binnenvaart heeft goede verbindingen van Basel en Hamburg naar Rotterdam en zou een groot deel van het transport dat nu stilstaat over kunnen nemen.”

Binnenvaart groener dan vrachtwagen
Volgens de branchevereniging ins de binnenvaart ook een beter alternatief dan vrachtvervoer over de weg. Als alle Nederlandse goederentreinen met de vrachtwagen vervoert moet worden zou het om zo’n 7.000 vrachtwagenladingen per week gaan, dan is de binnenvaart een groenere oplossing voor het probleem.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >