Aangespoelde vinvis op Texel naar Ecomare

De vinvis die zondag is aangespoeld op Texel gaat naar natuurcentrum Ecomare voor onderzoek en om tentoongesteld te worden. Het gaat om een vrouwtje van bijna 19 meter lang en het dier is al in een verre staat van ontbinding wat voor stankoverlast zorgt. Ecomare is blij met de vinvis, deze hadden zij nog niet in hun verzameling. Bioloog Pierre Bonnet van Ecomare zei in het NOS Radio 1 Journaal dat het skelet over ongeveer en jaar te zien is voor publiek. 

Rijkswaterstaat ruimt samen met Ecomare het dier op. De vinvis wordt in stukken gesneden en het vlees gaat naar een destructiebedrijf en wordt verbrand. “Dat gebeurt in een warm bad, van zo’n 40 à 45 graden, met een paar kilo Biotex erbij. Daar zitten enzymen in om alles wat er nog aan zit te verwijderen. Binnen een week of tien is het schoon”, aldus Bonnet.

Naar verwachting is de vinvis op maandag opgeruimd en dan is ook de stankoverlast verdwenen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >