Boskalis neemt Britse subsea surveyspecialist Gardline over

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) neemt het Britse bedrijf Gardline Group over. Zo maakte het bedrijf dinsdag bekend. Boskalis heeft een bedrag van 40 miljoen pond betaald voor alle aandelen van Gardline, inclusief overgenomen schulden.

Aanbieder van subsea geotechnische surveydiensten
Met deze overname wil Boskalis een positie op het gebied van offshore survey opbouwen en wordt de baggermaatschappij een gespecialiseerde aanbieder van subsea geotechnische surveydiensten. Daarnaast vergroot Boskalis naar eigen zeggen met deze activiteiten zijn positie in de hernieuwbare (wind)energiemarkt en in de vroegcyclische olie- en gasmarkt.

Familiebedrijf Gardline Group
De huidige omzet van Gardline bedraagt GBP 60-70 miljoen. Gardline heeft een vloot van 15 surveyschepen en beschikt over 25 kleinere boten, onder andere voor het vervoer van bemanningen en survey catamarans. De belangrijkste vestiging van het in 1969 opgerichte familiebedrijf zit in Engeland. Maar het bedrijf heeft ook vestigingen in de VS, Brazilië en Singapore. Momenteel werken er 750 medewerkers in dienst, waaronder 100 surveyors.  Op het gebied van maritieme surveydiensten is Gardline de voornaamste concurrent van Fugro, waar Boskalis eerder mee wilde samenwerken.

Gezien de huidige omstandigheden verwacht Boskalis niet dat deze overname op korte termijn een bijdrage levert aan de winst. Zij willen zich voornamelijk sterker positioneren voor de toekomst als de markt weer gaat aantrekken.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >