Duizenden zien Chinees containerschip losgetrokken worden

Bron: Paul Geelhoedt/TwitterBron: Paul Geelhoedt/Twitter

Op maandagavond rond 21.00 uur is het vastgelopen schip CSCL Jupiter van de China Shipping Line losgetrokken. Het schip van 366 meter lang was vanuit Antwerpen onderweg naar Hamburg toen het vastliep in de Westerschelde in de buurt van Bath.

Het schip liep vast door een technisch probleem. Wat dit probleem precies is, is niet bekend. Na het wachten op hoogwater kon maandagavond het Chinese vrachtschip onder toeziend oog van duizenden mensen worden losgetrokken. Elf sleep- en duwboten uit zowel Nederland als Belgie waren nodig om deze klus te klaren. Het schip wordt teruggesleept naar de haven van Antwerpen.

Maandag had een deel van het scheepvaartverkeer last van het vastgelopen schip. Kleinere binnenvaartschepen konden er nog omheen, maar grotere containerschepen moesten wachten. Tijdens de berging lag het scheepvaartverkeer helemaal stil.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >