Girl power binnen werk van ingenieurs

Girl power

Wie zijn er beter, de mannen of de vrouwen? Als we kijken naar ingenieurs, zijn de vrouwen toch aan de winnende hand. Uit onderzoek van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en HFMtalentindex naar de veranderingsbereidheid bij ingenieurs blijkt: vrouwen kunnen in potentie sneller carrière maken dan mannen.

Aanleiding voor het onderzoek is de veranderingen in de technische sector, waar technologische ontwikkelingen een steeds belangrijker rol spelen binnen het werk van ingenieurs.  “Wij wilden onderzoeken hoe het met het veranderingsbereidheid en wendbaarheid van ingenieurs staat”, zegt Micaela dos Ramos, directeur van KIVI. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van de zogeheten learning ability. Er wordt aan de hand van vijf facturen gekeken hoe snel je effectief gedrag kunt laten zien in een nieuwe situatie, oftewel de kans op succes in een organisatie. De vijf factoren zijn: ‘change’, ‘mental’, ‘people’, ‘results’ en ‘zelfbewustzijn.’  Je geeft op deze manier inzicht op de vraag hoe het komt dat binnen een bedrijf de één wel carrière maakt terwijl de ander met dezelfde opleiding en kennis dat niet doet. Ruim vijfhonderd leden van de ingenieursorganisatie vulden online de vragenlijsten in.

Analyserende puzzelaars

Uit het onderzoek kwam in eerste instantie naar voren dat ingenieurs in het algemeen vooral nieuwsgierig zijn ingesteld. “Ze zijn analyserende puzzelaars; willen dingen uitzoeken”, aldus Dos Ramos.  En de vrouwen zijn hier dan toch echt beter in, maar ook op andere factoren scoren de vrouwen beter. “Vrouwen zijn veel bewuster bezig met hun eigen ontwikkeling en zijn ook veel meer gericht op dynamiek van de groep”, aldus drs. Jan Meijning, senior organisatiepsycholoog van HFMtalentindex. “Voor een succesvolle carrière zijn die kwaliteiten heel belangrijk.”

Werken in een mannenwereld

Dat vrouwelijke ingenieurs het zo goed doen heeft volgens Meijning ook te maken met het feit dat vrouwen die werkzaam zijn in de techniek, in een mannenwereld werken.  “Daar past bij dat ze zich meer afvragen of ze wel over de juiste competenties beschikken en op de juiste plek zitten. Ze vinden het ook belangrijk bij collega’s steun te vinden voor wat ze doen.” Als advies geeft Meijning dan ook:“Wil je je organisatie veranderen, dan kun je het beste een vrouwelijke ingenieur in dienst nemen”.

Bron: Maritieme & Offshore C arrierekrant. Lees de meest recent editie hier online.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >