Girl power binnen werk van ingenieurs

Girl power

Wie zijn er beter, de mannen of de vrouwen? Als we kijken naar ingenieurs, zijn de vrouwen toch aan de winnende hand. Uit onderzoek van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en HFMtalentindex naar de veranderingsbereidheid bij ingenieurs blijkt: vrouwen kunnen in potentie sneller carrière maken dan mannen.

Aanleiding voor het onderzoek is de veranderingen in de technische sector, waar technologische ontwikkelingen een steeds belangrijker rol spelen binnen het werk van ingenieurs.  “Wij wilden onderzoeken hoe het met het veranderingsbereidheid en wendbaarheid van ingenieurs staat”, zegt Micaela dos Ramos, directeur van KIVI. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van de zogeheten learning ability. Er wordt aan de hand van vijf facturen gekeken hoe snel je effectief gedrag kunt laten zien in een nieuwe situatie, oftewel de kans op succes in een organisatie. De vijf factoren zijn: ‘change’, ‘mental’, ‘people’, ‘results’ en ‘zelfbewustzijn.’  Je geeft op deze manier inzicht op de vraag hoe het komt dat binnen een bedrijf de één wel carrière maakt terwijl de ander met dezelfde opleiding en kennis dat niet doet. Ruim vijfhonderd leden van de ingenieursorganisatie vulden online de vragenlijsten in.

Analyserende puzzelaars

Uit het onderzoek kwam in eerste instantie naar voren dat ingenieurs in het algemeen vooral nieuwsgierig zijn ingesteld. “Ze zijn analyserende puzzelaars; willen dingen uitzoeken”, aldus Dos Ramos.  En de vrouwen zijn hier dan toch echt beter in, maar ook op andere factoren scoren de vrouwen beter. “Vrouwen zijn veel bewuster bezig met hun eigen ontwikkeling en zijn ook veel meer gericht op dynamiek van de groep”, aldus drs. Jan Meijning, senior organisatiepsycholoog van HFMtalentindex. “Voor een succesvolle carrière zijn die kwaliteiten heel belangrijk.”

Werken in een mannenwereld

Dat vrouwelijke ingenieurs het zo goed doen heeft volgens Meijning ook te maken met het feit dat vrouwen die werkzaam zijn in de techniek, in een mannenwereld werken.  “Daar past bij dat ze zich meer afvragen of ze wel over de juiste competenties beschikken en op de juiste plek zitten. Ze vinden het ook belangrijk bij collega’s steun te vinden voor wat ze doen.” Als advies geeft Meijning dan ook:“Wil je je organisatie veranderen, dan kun je het beste een vrouwelijke ingenieur in dienst nemen”.

Bron: Maritieme & Offshore C arrierekrant. Lees de meest recent editie hier online.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >