Shell Pernis heeft de eerste fabrieken weer in bedrijf

Shell Pernis. Foto: Shell

De eerste ondersteunende fabrieken zijn inmiddels weer in bedrijf genomen bij Shell Pernis. De verwachting is dat de overige fabrieken stapsgewijs worden opgestart in de komende dagen. Dit gaat helaas wel gepaard met fakkelen en kan ook geluidsoverlast veroorzaken. “Uiteraard proberen we de overlast voor omwonenden te beperken”, aldus Shell.

Het fakkelen is een belangrijk onderdeel van de veiligheidssystemen en is onvermijdelijk in een dergelijke opstartfase. Het gecontroleerd opstarten van de raffinaderij gebeurt op een gestructureerde en gefaseerde wijze.

Milieudienst DCMR en de Veiligheidsregio zijn volledig op de hoogte van de werkzaamheden van Shell. Tijdens de informatieavond voor omwonenden op 9 augustus wordt ook uitgebreid stilstaan bij de opstart van de raffinaderij en de impact die dit heeft op de omgeving.

Vorige week zei Shell nog dat de fabrieken op zijn vroegst in de tweede helft van augustus zouden worden opgestart.

Na een brand eind vorige maand bij Shell Pernis werd het overgrote merendeel van de 60 fabrieken op het terrein stilgelegd. Vervolgens is er veel gas afgefakkeld. De onderzoeken naar de oorzaken van de incidenten van vorige week zijn in volle gang.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >