Open avond waterreddingsdiensten in Hoek van Holland

Woensdagavond 9 augustus houden de regionale waterhulpverleners open huis aan de Berghaven in Hoek van Holland. Bovendien zullen alle diensten demonstraties laten zien in de Berghaven van 19.00 uur tot 21.00 uur.

19.00 uur, Kusthulpverlening voertuig van KNRM ter Heijde de hele avond te bezichtigen
19.30 uur, demonstratie van de Hoekse Strandwacht in de Berghaven
20.00 uur, KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ doet oefening met NHV SAR helikopter
20.30 uur, demonstratie van de ’s Gravenzandse reddingbrigade in de Berghaven

Bezoekers zijn welkom in het KNRM reddingstation Hoek van Holland in het bemanningsverblijf en aan boord van de reddingboot ‘Jeanine Parqui’. KNRM ter Heijde is aanwezig met het Kusthulpverleningsvoertuig en onder voorbehoud ook met de reddingboot ‘George Dijkstra’.

Hoekse strandwacht en ’s Gravenzandse reddingsbrigade zijn aanwezig met strandvoertuigen en snelle reddingsvaartuigen. ‘Voorlichting’ staat centraal deze avond, wie zijn nu de mensen die helpen en redden voor de Westlandse kust en wat doen ze precies? In het KNRM bemanningsverblijf wordt een korte presentatie gegeven worden omtrent de hulpverleningen. Uiteraard is ook de reddingswinkel aanwezig.

Zowel de KNRM als reddingsbrigades kunnen gemotiveerde vrijwilligers goed gebruiken. Dus de open avonden zijn ook een uitgelezen kans om je te laten informeren over het vrijwilliger zijn als waterhulpverlener.