Tientallen banen op de tocht bij bodemonderzoeker Fugro

Foto: Fugro.

Bodemonderzoeker Fugro blijft kampen met moeizame marktomstandigheden op de offshore olie- en gasmarkt. Door de lage olieprijs investeren oliebedrijven steeds minder in offshoreprojecten. Daardoor staan er bij Fugro wederom tientallen banen op de tocht, zo meldt NU.nlEr zijn geen exacte aantallen genoemd. Er werken zo’n 10.000 mesnen bij Fugro wereldwijd. In de afgelopen jaren raakte honderden mensen hun baan kwijt bij Fugro.

In de eerste 6 maanden van dit jaar is de omzet met 14,5% gedaald met een verlies van 96,4 miljoen euro. Vorig jaar was het verlies 202,1 miljoen euro.

Tweede helft wordt een stuk beter
Volgens Paul van Riel, topman van Fugro zal het tweede deel van het jaar ”significant beter” zijn. Maar het is moeilijk te voorspellen wat het 4e kwartaal gaat doen, weersinvloeden zijn van invloed op de resultaten.

Betere resultaten in offshore wind sector 
Op dit moment haalt Fugro voor zo’n 40% de omzet uit andere activiteiten dan de olie-en gasmarkt. Volgens het bedrijf worden bij divisies zoals bouw en infrastructuur en de dienstverlening aan windparken op zee, wel betere resultaten geboekt.

Opleving in olie- en gasmarkt
Er is een opleving in de olie- en gasmarkt te verwachten volgens Van Riel, maar op dat kantelpunt kan Fugro niet wachten, aldus Van Riel.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op August 3, 2017 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >