Tientallen banen op de tocht bij bodemonderzoeker Fugro

Foto: Fugro.

Bodemonderzoeker Fugro blijft kampen met moeizame marktomstandigheden op de offshore olie- en gasmarkt. Door de lage olieprijs investeren oliebedrijven steeds minder in offshoreprojecten. Daardoor staan er bij Fugro wederom tientallen banen op de tocht, zo meldt NU.nlEr zijn geen exacte aantallen genoemd. Er werken zo’n 10.000 mesnen bij Fugro wereldwijd. In de afgelopen jaren raakte honderden mensen hun baan kwijt bij Fugro.

In de eerste 6 maanden van dit jaar is de omzet met 14,5% gedaald met een verlies van 96,4 miljoen euro. Vorig jaar was het verlies 202,1 miljoen euro.

Tweede helft wordt een stuk beter
Volgens Paul van Riel, topman van Fugro zal het tweede deel van het jaar ”significant beter” zijn. Maar het is moeilijk te voorspellen wat het 4e kwartaal gaat doen, weersinvloeden zijn van invloed op de resultaten.

Betere resultaten in offshore wind sector 
Op dit moment haalt Fugro voor zo’n 40% de omzet uit andere activiteiten dan de olie-en gasmarkt. Volgens het bedrijf worden bij divisies zoals bouw en infrastructuur en de dienstverlening aan windparken op zee, wel betere resultaten geboekt.

Opleving in olie- en gasmarkt
Er is een opleving in de olie- en gasmarkt te verwachten volgens Van Riel, maar op dat kantelpunt kan Fugro niet wachten, aldus Van Riel.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op August 3, 2017 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >