Gedoogvergunning scheepswerf Pattje verlengd tot 15 oktober

Scheepswerf Pattje Foto: Facebookpagina Scheepswerf Pattje.

De gedoogbeschikking van scheepswerf Pattje in Waterhuizen wordt verlengd tot 15 oktober of zoveel eerder als de omgevingsvergunning in werking zal treden, zo meldt de gemeente Hoogezand-Sappemeer. De huidige was geldig tot 1 augustus in afwachting van de vergunningprocedure bij de gemeente. Aan de gedoogvoorwaarden is niets veranderd.

Op 28 november 2016 heeft de werf een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend bij Hoogezand-Sappemeer voor het oprichten en in werking hebben van een scheepswerf en voor het bouwen van twee milieuhallen.

Eén van de ingediende zienswijzen geeft aanleiding tot nader onderzoek. De zogenoemde voortoets op grond van de Natuurbeschermingswet dient opnieuw te worden uitgevoerd omdat het onderzoek te lang geleden heeft plaatsgevonden en omdat er sprake is van een wetswijziging nadat het onderzoek heeft plaatsgevonden. Zonder actuele voortoets is niet zorgvuldig af te wegen of en zo ja welke effecten er zijn op de natuurwaarden die door de wet worden beschermd.

Om scheepswerf Pattje in de gelegenheid te stellen dit onderzoek uit te laten voeren en om als gemeente vervolgens binnen een redelijke termijn te kunnen beslissen op de aanvraag is de gedoogvergunning tot 15 oktober verlengd.

Het college van Burgemeester en Wethouders hecht groot belang aan een zorgvuldige procedure. Er is opnieuw gekozen voor een gedoogbeschikking gelet op de eindfase waarin de aanvraagprocedure zich bevindt. Niet gedogen heeft grote gevolgen en brengt onmiddellijke sluiting van het bedrijf met zich mee.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >