Gedoogvergunning scheepswerf Pattje verlengd tot 15 oktober

Scheepswerf Pattje Foto: Facebookpagina Scheepswerf Pattje.

De gedoogbeschikking van scheepswerf Pattje in Waterhuizen wordt verlengd tot 15 oktober of zoveel eerder als de omgevingsvergunning in werking zal treden, zo meldt de gemeente Hoogezand-Sappemeer. De huidige was geldig tot 1 augustus in afwachting van de vergunningprocedure bij de gemeente. Aan de gedoogvoorwaarden is niets veranderd.

Op 28 november 2016 heeft de werf een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend bij Hoogezand-Sappemeer voor het oprichten en in werking hebben van een scheepswerf en voor het bouwen van twee milieuhallen.

Eén van de ingediende zienswijzen geeft aanleiding tot nader onderzoek. De zogenoemde voortoets op grond van de Natuurbeschermingswet dient opnieuw te worden uitgevoerd omdat het onderzoek te lang geleden heeft plaatsgevonden en omdat er sprake is van een wetswijziging nadat het onderzoek heeft plaatsgevonden. Zonder actuele voortoets is niet zorgvuldig af te wegen of en zo ja welke effecten er zijn op de natuurwaarden die door de wet worden beschermd.

Om scheepswerf Pattje in de gelegenheid te stellen dit onderzoek uit te laten voeren en om als gemeente vervolgens binnen een redelijke termijn te kunnen beslissen op de aanvraag is de gedoogvergunning tot 15 oktober verlengd.

Het college van Burgemeester en Wethouders hecht groot belang aan een zorgvuldige procedure. Er is opnieuw gekozen voor een gedoogbeschikking gelet op de eindfase waarin de aanvraagprocedure zich bevindt. Niet gedogen heeft grote gevolgen en brengt onmiddellijke sluiting van het bedrijf met zich mee.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >