Prinses Margrietkanaal op 9 augustus gestremd

Skûtsjesilen. Foto Pixabay

Op woensdag 9 augustus 2017 is het extra druk op het Sneekermeer. Die dag vallen de hardzeildag van de Sneekweek en de wedstrijd van de SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) samen. Om de veiligheid van de deelnemers en de toeschouwers van beide evenementen te kunnen waarborgen en ruimte te geven aan de skûtsjes, is een deel van het Prinses Margrietkanaal van 14.00 tot 18.00 uur voor alle scheepvaart gestremd. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur kan de beroepsvaart alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat over het kanaal.

Voor de recreatievaart is het mogelijk om om het wedstrijdveld heen te varen. Alle vaartuigen wordt verzocht tijdens de wedstrijden uit het wedstrijdveld te blijven. Voor meer informatie worden schippers geadviseerd marifoonkanaal 10 goed uit te luisteren. Op de lichtkranten langs het Prinses Margrietkanaal wordt gewezen op de extra drukte als gevolg van de evenementen. Daarnaast zorgen de Mobiel verkeersleiders van Rijkswaterstaat voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer. Schippers dienen eventuele instructies en aanwijzingen op te volgen. Rijkswaterstaat zal de Provinciale Waterstaat ook ondersteunen bij de SKS wedstrijden bij Grou, De Veenhoop, Earnewâld en Langweer.

Rijkswaterstaat wenst alle toeschouwers en deelnemers een veilige vaart en vraagt aandacht voor de volgende vaartips: 

Houd zoveel mogelijk stuurboordwal (rechts dus)
Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te varen. Zo kunnen schepen elkaar veilig passeren. Een groot schip kan niet direct vaart minderen of uitwijken. Pas daarom koers en snelheid aan.

Vermijd de dode hoek
Vaar niet te dicht voor (grote) schepen uit en kijk regelmatig opzij en achterom. Vuistregel: als u de stuurhut van het schip niet kunt zien, kan de schipper u ook niet zien.

Veilige oversteek
Speciale aandacht is er voor de oversteek van het Prinses Margrietkanaal naar het starteiland. Recreatievaart dient de vaarweg zoveel mogelijk haaks over te steken.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >