Shell Pernis nog zeker twee weken dicht

Shell. Foto: Newscast.

De raffinaderij Shell Pernis blijft nog zeker twee weken dicht, zo meldt het bedrijf dinsdag. De verwachting is dat de fabrieken op zijn vroegst in de tweede helft van augustus worden herstart. 

Ook tijdens het opstarten zal er als onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen worden gefakkeld. Dit kan opnieuw voor overlast zorgen voor de omwonenden. Shell probeert die overlast te beperken. Zij werken nauw samen met DCMR en andere betrokken autoriteiten.

Op zaterdag brak er brand uit na een stroomstoring op de raffinaderij waardoor de fabrieken zijn stilgelegd. Daarna is er veel gas afgefakkeld. Op maandagavond is er waterstoffluoride gelekt op het terrein. Waterstoffluoride is ook in kleine hoeveelheden een zeer gevaarlijke stof. Bij contact met de huid vreet de stof door tot op het bot, zonder dat onmiddellijk pijn wordt gevoeld, zo meldt NU.nl. De gevaarlijke stof is binnen het Shell-terrein gebleven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >