BaggerPraktijkTuin in het Baggermuseum in Sliedrecht

BaggerPraktijkTuin in het Baggermuseum in Sliedrecht.

Net als vorig jaar kunnen bezoekers naar de BaggerPraktijkTuin in het Baggermuseum in Sliedrecht tegen het einde van de zomervakantie. Van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 augustus a.s. van 14:00 uur tot 16:30 uur. Bezoekers kunnen de wereld van waterbouw zelf ervaren en uitproberen.

In de PraktijkTuin ervaart de bezoeker zelf hoeveel kracht er nodig is om water te verpompen. Met fietsen wordt een elektromotor en een pomp in werking gezet. Zelf baggeren met de baggerbeugel of oefenen als kraanmachinist met het verplaatsen van zand.

Wat zijn de effecten van de Deltawerken?
Een groot deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel. Hoe bouw je een dijk die bestand is tegen golfslag? Houden we het droog in de toekomst? In het museum zijn de effecten van de Deltawerken te zien. En met een op afstand bestuurbare Pushy Cats in het waterbassin kan je leren manoeuvreren

Tentoonstelling toekomst Afsluitdijk
En er is een tentoonstelling te zien over de toekomst van de Afsluitdijk

www.baggermuseum.nl

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >