Shell-Pernis blijft voorlopig nog dicht

Voorlopig blijft de raffinaderij Shell-Pernis in Rotterdam grotendeels nog dicht vanwege de brand afgelopen weekend. Zaterdagavond brak er brand uit in een hoogspanningsstation aan de Vondelingenplaat waardorde stroom uit viel en een deel van de fabrieken werd stilgelegd. Shell moest de overtollige gassen verbranden; het zogenoemde affakkelen. 

“Door het affakkelen leek het vannacht alsof de fabriek van Shell in brand stond, maar het was een van de veiligheidsmaatregelen die zij namen om te voorkomen het erger zou worden”, legt de brandweer uit aan de NOS.

De verwachting is dat Shell op maandag kan inschatten wat de schade is en wat er nodig is om de fabrieken weer op te starten. Een woordvoerder kon nog niet zeggen wanneer dat is.

Shell heeft niet bekend gemaakt wat voor kostenpost de brand met zich meebrengt. Shell-Pernis is de grootste raffinaderij van Europa.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >