Waterpolitie voert actie en schrijft geen bonnen uit

Foto: Vakbond ACP.

Vanaf 27 juli is de Waterpolitie wel weer aanwezig op het water, maar zij zullen bij overtredingen geen bonnen uitschrijven (excessen uitgezonderd) maar alleen een waarschuwing uitdelen. De vakbonden ACP, NPB en ANPV hebben de collega’s opgeroepen om over te gaan tot deze actie. Sinds 14 maart voert de Waterpolitie al actie door alleen het water op te gaan bij noodsituaties, verder zijn de boten aan de kant gebleven.

De medewerkers vinden dat de korpsleiding te weinig mankracht inzet om het politiewerk op het water op een verantwoorde manier uit te kunnen voeren. Ook is er onvrede over het samenvoegen van personeel met agenten die op het spoor of de weg werken. Albert Springer van de NPB: “Werken op het water is echt anders, alleen al vanwege de nautische kennis die nodig is.”

Tot eind augustus hebben snelheidsduivels overlastgevers vrij spel 
De actie gaat door tot eind augustus, juist in de periode dat er met alle pleziervaart op plassen, meren en rivieren topdrukte is op het water. Normaal gesproken deelt de waterpolitie in een zomermaand zo’n duizend bonnen uit voor te hard varen, huftergedrag op het water, of het veroorzaken van gevaarlijke situaties.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >