Shell maakt meer winst op chemie en schrapt banen in olie

Shell. Foto: Newscast

Shell wil dit jaar nog eens honderden banen schrappen in Rijswijk en Amsterdam, zo meldt NOS. Shell wil nog niet zeggen om hoeveel banen het gaat omdat zij nog in gesprek zijn met de ondernemingsraad. De banen zullen verdwijnen bij de afdeling ‘Projects and technology’ van Shell Global Solutions. Doordat het bedrijf zich steeds minder richt op de olie- en gaswinning maar meer op de handel en verwerking van olie en gas komen zij tot deze beslissing. 

Afgelopen kwartaal 1,54 miljard dollar winst gemaakt
In het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf bijna een derde meer winst gemaakt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De chemietak van het bedrijf en het raffineren van olie leverden veel winst op. Met het oppompen van olie was de winst kleiner. De olieprijs is wel iets hoger dan vorig jaar maar nog relatief laag, zo’n 50 dollar per vat. Het bedrijf let op de kosten en wil daarom banen schrappen.

Meer gas minder olie
Doordat Shell in 2015 het Britse gasproductiebedrijf BG heeft overgenomen wordt het steeds meer een gasbedrijf. Het bedrijf maakte meer winst met gas dan met de productie van olie in het afgelopen kwartaal.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Gepubliceerd op July 27, 2017 met de tags , .

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >