Bescherming zeebodem gestart voor windpark in Noordzee

De stenen worden geladen in de Simon Stevin. Foto: Jan De Nul.

Het valpijpschip ‘Simon Stevin’ van Jan De Nul, is aangekomen in de Visnet Eklogitt steengroeve in Noorwegen voor de eerste lading van 32.000 ton stenen op te halen en te vervoeren naar het offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2 in Duitsland. Daar worden de erosiebeschermingslagen op de zeebodem geïnstalleerd voor de funderingen van 36 windturbines voor het windpark. De funderingen voor de monopiles worden in 2018 geïnstalleerd door het offshore installatieschip ‘Vole au vent’.

In totaal 4 ladingen van 32.000 ton stenen
Deze lading van 32.000 ton stenen is de 1e van de 4 ladingen die door Simon Stevin wordt geladen, vervoerd en geïnstalleerd. De laatste 3 worden geleverd door de Rekefjord steengroeve en geladen in de Eemshaven in Nederland, dat is dichter bij de Borkum Riffgrund site.

Omvang van de klus voor windmolenpark Borkum Riffgrund 2
Jan De Nul tekende voor deze klus in 2016 met Dong Energy. Zij zijn verantwoordelijk voor het transport en de installatie van 36 monopiles, anodekooien en overgangsstukken voor het offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2. Daarbij kreeg Jan De Nul ook de levering, het transport en de installatie van erosiebescherming voor alle in 2018 te installeren funderingen toegewezen.

Borkum Riffgrund 2 windparkproject
Het offshore windmolenpark Borkum Riffgrund 2 is ligt in de Noordzee, binnen de Duitse Exclusieve Economische Zone (EEZ), 17 kilometer ten oosten van Nederland, 34 kilometer ten noorden van het eiland Borkum en 54 kilometer ten noordwesten van het Duitse vasteland. Het windmolenpark krijgt een totale capaciteit van 450 MW.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >