Boskalis bouwt kademuur van 1100 meter in haven van Zweden

Boskalis heeft een contract binnen gesleept van Ports of Stockholm voor de bouw van een kademuur van 1100 meter lang voor de nieuwe haven Stockholm Norvik Port in Zweden. Het contract heeft een waarde van circa 60 miljoen euro. Het project start in het najaar van 2017 en is naar verwachting in het voorjaar van 2020 klaar.

Stockholm Norvik Port is een nieuwe haven voor containers en rollende goederen die in Norvikudden, 60 kilometer ten zuiden van de Zweedse hoofdstad Stockholm, wordt aangelegd. De haven krijgt 7 ligplaatsen voor containerschepen en RoRo-schepen.

De kademuur is 1100 meter lang en wordt 16,5 meter diep
De 1100 meter lange kade wordt gebouwd naar het ontwerp van Ports of Stockholm. De kademuur wordt tussen 16,5 en 10,5 meter diep. Een deel van de kademuur wordt aangelegd door zware, door Boskalis geproduceerde, prefab betonnen elementen te installeren met behulp van een grote kraan.

Landaanwinningsactiviteiten zijn al uitgevoerd door Boskalis
Tussen september 2016 en maart 2017 heeft Boskalis ook landaanwinningsactiviteiten uitgevoerd ten behoeve van de nieuwe Stockholm Norvik Port. In het kader daarvan werd circa een miljoen kubieke meter materiaal gebaggerd met behulp van een verscheidenheid aan baggermaterieel.