Bommen uit Tweede Wereldoorlog in Hollandse IJssel

Foto: Pixabay.

Op woensdag zijn duikers gestart met het zoeken naar bommen uit de Tweede Wereldoorlog in de Hollandse IJssel bij Oudewater. De rivier moet gebaggerd worden zodat de vaargeul diep genoeg blijft voor de scheepvaart. De zoektocht naar de bommen duurt 5 dagen.  

Er liggen nog veel bommen in de rivier bleek uit historisch onderzoek. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil geen enkel risico nemen en daarom worden de explosieven eerst weggehaald en onschadelijk gemaakt.

Ook andere voorwerpen in de rivier
Met een onderzoeksboot zijn alle metalen voorwerpen zoals  in de rivier in kaart gebracht. De verwachting is dat het om winkelwagentjes, verkeersborden en fietsen gaat, zo meldt RTV Utrecht.

Naar verwachting gaan de baggerwerkzaamheden op 1 augustus beginnen.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >