Nieuwe LNG-laadstations voor vrachtwagens bij Gate terminal

Nieuwe LNG-laadstations bij Gate terminal.

Gate terminal, een joint venture tussen de Gasunie en Vopak zijn sinds 10 juli gestart met 2 laadstations voor vrachtwagens op de LNG-terminal in Rotterdam. De laadstations zijn zeer geautomatiseerd, zijn veilig en hebben een hoog serviceniveau. 

Gate terminal zag in het afgelopen jaar een stijging van 50% in het laden van vrachtwagens. Er zijn circa 750 vrachtwagens met LNG geladen in het eerste halfjaar van 2017. Door de 2 nieuwe laadstations is de Gate terminal voorbereid op de toekomstige vraag naar LNG-distributie via weg of containers. Gate terminal kan op deze manier haar klanten ondersteunen om LNG te leveren aan retailstations, industrie en schepen.

LNG is voor veel sectoren een alternatieve brandstof vanwege de lagere CO2-uitstoot bij verbranding in vergelijking met andere fossiele brandstoffen. Daarom is LNG een ​​uitstekende keuze in de markten waar alternatieve energie keuzes beperkt zijn.

Gate terminal ondersteund de ontwikkeling om LNG in kleinere hoeveelheden te kunnen laden. Vrachtwagens worden al sinds 2014 geladen bij Gate terminal en sinds 2016 zijn er 3 laadstations om schepen te bunkeren.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >