Windturbines van 12 MW in 2020 door nieuwe transmissie

Foto: Dick Hill.

Het ingenieursbureau Innas en het technologiebedrijf Hydrautrans hebben samen een mechanische, hydraulische transmissie ontwikkeld voor offshore windturbines met een vermogen van meer dan 12 MW. Deze lichte, kostenefficiënte transmissie biedt een competitieve oplossing voor de nieuwe generatie offshore windturbines. De verwachting is dat de technologie in 2020 op de markt zal zijn.

Door een lange levensduur en hoog rendement onderscheidt deze technologie zich van de huidige directe aandrijvingen en tandwielkasten in windturbines.

Met de nieuwe mogelijkheid is het zelfs mogelijk om nog verder op te schalen dan 12 MW
De 12 MW transmissie bestaat uit 4 onafhankelijke modules van 3 MW. De componenten zijn licht waardoor de kop van de turbine 10 tot 25% lichter zal zijn. Ook windturbines met een lager vermogen van 6 MW of 9 MW zullen gebruik kunnen maken van deze nieuwe technologie door minder modules te plaatsen. Met de ontwikkelde aandrijving is het zelfs mogelijk in de toekomst nog verder op te schalen dan 12 MW.

‘Floating Cup Technology’
Voor de transmissie wordt de ‘Floating Cup Technology’ gebruikt, uitgevonden en gepatenteerd door Innas. In de hydraulische pompen en motoren vindt geen metaal op metaal contact plaats, met een hoog rendement zonder slijtage tot gevolg. Dit resulteert in een levensduur van meer dan 25 jaar en een rendement van meer dan 95%.

levelized cost of energy significant lager
Voorlopige resultaten tonen aan dat het implementeren van deze hydraulische transmissie in nieuwe windturbinemodellen van huidige leveranciers de levelized cost of energy (LCoE) significant verlagen. De lage turbineprijs in combinatie met de lange levensduur levert een LCoE reductie tot €6,- per MWh op.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >