Windturbines van 12 MW in 2020 door nieuwe transmissie

Foto: Dick Hill.

Het ingenieursbureau Innas en het technologiebedrijf Hydrautrans hebben samen een mechanische, hydraulische transmissie ontwikkeld voor offshore windturbines met een vermogen van meer dan 12 MW. Deze lichte, kostenefficiënte transmissie biedt een competitieve oplossing voor de nieuwe generatie offshore windturbines. De verwachting is dat de technologie in 2020 op de markt zal zijn.

Door een lange levensduur en hoog rendement onderscheidt deze technologie zich van de huidige directe aandrijvingen en tandwielkasten in windturbines.

Met de nieuwe mogelijkheid is het zelfs mogelijk om nog verder op te schalen dan 12 MW
De 12 MW transmissie bestaat uit 4 onafhankelijke modules van 3 MW. De componenten zijn licht waardoor de kop van de turbine 10 tot 25% lichter zal zijn. Ook windturbines met een lager vermogen van 6 MW of 9 MW zullen gebruik kunnen maken van deze nieuwe technologie door minder modules te plaatsen. Met de ontwikkelde aandrijving is het zelfs mogelijk in de toekomst nog verder op te schalen dan 12 MW.

‘Floating Cup Technology’
Voor de transmissie wordt de ‘Floating Cup Technology’ gebruikt, uitgevonden en gepatenteerd door Innas. In de hydraulische pompen en motoren vindt geen metaal op metaal contact plaats, met een hoog rendement zonder slijtage tot gevolg. Dit resulteert in een levensduur van meer dan 25 jaar en een rendement van meer dan 95%.

levelized cost of energy significant lager
Voorlopige resultaten tonen aan dat het implementeren van deze hydraulische transmissie in nieuwe windturbinemodellen van huidige leveranciers de levelized cost of energy (LCoE) significant verlagen. De lage turbineprijs in combinatie met de lange levensduur levert een LCoE reductie tot €6,- per MWh op.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >