Dochterbedrijf DEME neemt het Deense A2SEA over

Installatieschip van A2Sea 'Sea Intaller' Foto: GeoSea.

De eigenaren van A2SEA, DONG Energy en Siemens hebben op 7 juli een overeenkomst getekend waarin staat dat het Belgische GeoSea 100% eigenaar wordt van A2SEA. A2SEA blijft actief vanuit Denemarken voor het onderhoud en de installatie van offshore windturbines. De Belgische onderneming GeoSea is actief in complexe waterbouwprojecten en behoort tot de DEME Group, wereldspeler in baggerwerken, waterbouwkunde en milieusanering. 

Sinds 2009 waren DONG Energy en Siemens eigenaar van A2SEA, daarmee verstevigde zij hun positie op de offshore windmarkt. Beide bedrijven rekenen A2SEA niet meer tot hun kernactiviteiten. De desinvestering is een natuurlijke keuze voor de bedrijven.

De transactie, die nog wacht op goedkeuring van de autoriteiten, zou in het derde kwartaal van 2017 voltooid moeten zijn.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >