Willem-Alexander en Máxima bij oplevering sleepboot Damen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig bij de oplevering. Foto: Damen

Damen heeft de eerste sleepboot aan de Italiaanse maritieme dienstverlener Ocean opgeleverd. Een Stan Tug 2608 ‘Bat’ genaamd. De oplevering werd bijgewoond door koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Milaan. Voor het koninklijke echtpaar was dit een onderdeel van een recent staatsbezoek in Italië voor een Nederlandse Economische Missie. Ocean gaat de sleepboot inzetten in de havens van Monfalcone en Porto Nogaro in de Adriatische Zee.

De 26 meter lange sleepboot is binnen 6 maanden gebouwd op Damen Song Cam Shipyard in Vietnam.

Damen Regional Sales Manager Andrea Trevisan: “Het heeft 50 jaar geduurd voordat Damen de eerste sleepboot kon opleveren aan de Ocean Team Group. Dit kon niet op betere manier gevierd worden, wij zijn bevoorrecht met de aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Dit was echt een eer en bijzonder emotioneel! We zijn trots om een ​​Damen-sleepboot te zien die onder de vlag van de Oceaan vaart. We kijken er zeker naar uit om een lange en productieve zakelijke relatie op te bouwen.”

De Ocean Group heeft ruim 40 schepen en barges om sleepboten, sleepwagens en offshore diensten in de Adriatische Zee, Middellandse Zee en Kaspische Zee te leveren. Havensleep diensten zijn de kern van de activiteieten van het bedrijf in Italië, Slovenië en Montenegro.

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >