Nieuwe kade Deep Sea Terminal op Maasvlakte in gebruik

Klemens Rethmann bestuursvoorzitter Rhenus Groep en Allard Castelein CEO Havenbedrijf Rotterdam. Foto: Ruggiero Delvecchio.

Op 6 juli heeft Rhenus Logistics officieel haar nieuwe kade aan de Deep Sea Terminal op de Maasvlakte in gebruik genomen. Er is 275 meter extra kade bijgekomen aan de oostzijde naast de 500 meter kade die het bedrijf al aan de zuidkant van de terminal in gebruik heeft.

Peter van der Steen, managing director Rhenus: “De nieuwe Oostkade geeft ons de mogelijkheid om zowel de offshore schepen van Seaway Heavy Lifting als de lijndienst van Nirint Shipping op Cuba en de Caribs gelijktijdig te kunnen bedienen. Daarom hebben wij ook een 4e havenmobiel kraan aangeschaft.”

Met de extra kade vergroot Rhenus de capaciteit en de flexibiliteit van de terminal aan de Antarcticaweg. De stuwadoor richt zich op breakbulklading (zoals pakketten staal en aluminium), projectlading en offshore-gerelateerde projecten. Vooral schepen in dat laatste segment liggen dikwijls langdurig aan de kade, waardoor de ruimte voor andere schepen beperkt is.

Allard Castelein: “Groei, dynamiek en innovatie in onze haven”
President-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, Allard Castelein: “Met hun ondernemerschap zorgen ze voor groei, dynamiek en innovatie in onze haven. Het betekent bovendien meer werkgelegenheid voor de regio. Goed nieuws voor iedereen.”

Goed voor een overslag van meer dan een miljoen ton per jaar
Eerder investeerde Rhenus al in de bouw van twee loodsen met een gezamenlijk oppervlakte van 54.000 vierkante meter. Het totale oppervlakte van de voormalige ro/ro-terminal bedraagt 210.000 vierkante meter; goed voor een overslag van meer dan een miljoen ton per jaar.

Rhenus in de Waalhaven
Naast de Maasvlakte-terminal heeft Rhenus ook nog een terminal in de Waalhaven in gebruik. Deze heeft een kadelengte van zo’n 900 meter en een oppervlakte van 65.000 vierkante meter oppervlak, waarvan een derde overdekt is.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >