Expositie Afsluitdijk geopend in het Zuiderzeemuseum

'Afluitdijk een dijk voor het leven' Foto: Thijs Jansen.

Op 6 juli is de expositie ‘Een dijk voor het leven’ over de Afsluitdijk in het Zuiderzeemuseum officieel geopend in Enkhuizen. De expositie staat in een pand aan de gracht in het buitenmuseum. Het gaat over de geschiedenis én de plannen voor de toekomst voor de dijk. De expositie is gedurende het gehele buitenseizoen te bezoeken.

Ype Heijsman, directeur Netwerkmanagement Rijkswaterstaat Midden-Nederland: “We zijn vereerd dat ook het Zuiderzeemuseum ons verhaal wil vertellen, een rijksmuseum dat jaarlijks bijna 300.000 bezoekers trekt. Ik ben ook trots dat we dit opnieuw gezamenlijk met de betrokken provincies en gemeenten (De Nieuwe Afsluitdijk) doen. Samenwerking verbindt, samenwerking versterkt, daar is de expositie over de Afsluitdijk in het Zuiderzeemuseum weer een prachtig voorbeeld van.”

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >