Laatste turbine geïnstalleerd in Fins offshore windpark

Vole au Vent. Foto: Jan De Nul.

Jan De Nul Group’s offshore installatieschip Vole au vent heeft het laatste rotorblad op de laatste turbine van het Tahkoluoto offshore windpark in Finland geïnstalleerd.

“Het installatieteam heeft een fantastische, veilige en efficiënte prestatie neergezet! We installeerden alle 4,2 MW turbines binnen de vooropgestelde deadlines” zegt Peter De Pooter, Manager Offshore Renewables bij Jan De Nul Group. De eerste bouwfase van dit offshore windpark werd opgeleverd in 2016. De tweede fase startte in april 2017 en werd bij deze succesvol voltooid. De Vole au vent zal binnenkort demobiliseren en starten met de voorbereidingen voor het volgende project in Blyth (VK).

Windenergieproducent Suomen Hyötytuuli Oy duidde in 2016 Jan De Nul NV aan als hoofdaannemer voor de maritieme werken voor het nieuwe offshore windmolenpark in Tahkoluoto, Finland.

De bouw van het windpark startte in april 2016 met de voorbereidende werken op de zeebodem voor de kabelinstallatie en de installatie van de funderingen. In april 2017 werden de werken hervat en begin juni installeerde de Vole au vent met succes de laatste van de 10 funderingen.

Het Tahkoluoto offshore windpark werd gebouwd door vijf internationale spelers: Siemens, Technip, ABB, Prysmian en Jan De Nul NV. ’s Werelds eerste offshore windpark bestand tegen ijzige omstandigheden zal 10 turbines van 4,2 MW tellen en zal in september 2017 in gebruik worden genomen.

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >