VIDEO: Van Oord beschermt koraal bij project op Malediven

Van Oord heeft de Malediven een stukje groter gemaakt. Ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan ligt de Malediven, een land verspreid over ongeveer 1200 kleine eilandjes van zand, waarvan er slechts 196 bewoond zijn. In onderstaande video is te zien op welke manier Van Oord een actieve rol heeft gespeeld bij het beschermen van het milieu tijdens de uitvoering. Om de korte- en langetermijneffecten van dit project op het mariene milieu te minimaliseren zijn er onder meer aanzienlijke aantallen koraal verplaatst, zodat deze niet beschadigd konden worden.

Een derde van de 350.000 inwoners van het land woont in de hoofdstad van Male. De stad wordt overbelast omdat er niet genoeg ruimte is voor de gezinnen die naar het eiland komen om daar te leven en te werken en een goede gezondheidszorg willen. Daarom is Van Oord ingezet om de eilanden te vergroten en te beschermen door gebruik te maken van rotsen. Tekst gaat verder onder de video.

Om de afgelegen lokaties weer terug te krijgen in een gebied van 600 kilometer lang, was een juiste planning en voorbereiding van essentieel belang. Van Oord heeft alles mee moeten nemen om het werk uit te kunnen voeren op lokatie. Zelfs alle basisvoorzieningen zoals tijdelijke steigers moesten worden gebouwd, en diverse apparatuur en materialen werden over lange afstanden gemobiliseerd. Dat omvatte niet alleen de materialen die nodig waren voor de herwinningsactiviteiten, maar ook voor de rotsbeschoeiing die gerealiseerd moest worden. De vereiste rotsen zijn van buiten de Maldiven geïmporteerd.

Het project in in november 2015 gestart en in december 2016 afgerond in opdracht van Het Ministerie van Woning en Infrastructuur van de Malediven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2017 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Rondje Landtong Rozenburg op 30 september

In het hart van het havengebied ligt de Landtong Rozenburg, ingeklemd tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal. De Landtong herbergt een prachtig natuurgebied, met nu eens zicht op reusachtige zeeschepen en dan weer een kudde Schotse hooglanders. Zaterdag 30 september heb je de unieke mogelijkheid dit bijzondere gebied zowel vanaf het land als vanaf […]

read more >

Offshore WIND Conference 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >