VIDEO: Van Oord beschermt koraal bij project op Malediven

Van Oord heeft de Malediven een stukje groter gemaakt. Ten zuidwesten van Sri Lanka in de Indische Oceaan ligt de Malediven, een land verspreid over ongeveer 1200 kleine eilandjes van zand, waarvan er slechts 196 bewoond zijn. In onderstaande video is te zien op welke manier Van Oord een actieve rol heeft gespeeld bij het beschermen van het milieu tijdens de uitvoering. Om de korte- en langetermijneffecten van dit project op het mariene milieu te minimaliseren zijn er onder meer aanzienlijke aantallen koraal verplaatst, zodat deze niet beschadigd konden worden.

Een derde van de 350.000 inwoners van het land woont in de hoofdstad van Male. De stad wordt overbelast omdat er niet genoeg ruimte is voor de gezinnen die naar het eiland komen om daar te leven en te werken en een goede gezondheidszorg willen. Daarom is Van Oord ingezet om de eilanden te vergroten en te beschermen door gebruik te maken van rotsen. Tekst gaat verder onder de video.

Om de afgelegen lokaties weer terug te krijgen in een gebied van 600 kilometer lang, was een juiste planning en voorbereiding van essentieel belang. Van Oord heeft alles mee moeten nemen om het werk uit te kunnen voeren op lokatie. Zelfs alle basisvoorzieningen zoals tijdelijke steigers moesten worden gebouwd, en diverse apparatuur en materialen werden over lange afstanden gemobiliseerd. Dat omvatte niet alleen de materialen die nodig waren voor de herwinningsactiviteiten, maar ook voor de rotsbeschoeiing die gerealiseerd moest worden. De vereiste rotsen zijn van buiten de Maldiven geïmporteerd.

Het project in in november 2015 gestart en in december 2016 afgerond in opdracht van Het Ministerie van Woning en Infrastructuur van de Malediven.

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >