Reddingsbrigade al 96 keer in actie dit zomerseizoen

Reddingsbrigade op het strand. Foto: RL Photographics

In de eerste week van de zomer kwam de Reddingsbrigade 96 keer in actie. 4 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie.  Gedurende 10 weken in de zomerperiode communiceert Reddingsbrigade Nederland wekelijks de hulpverleningen uitgevoerd door de lifeguards van de Reddingsbrigade op en om het water en geeft zij tips om veilig van het water te genieten. Vorig jaar kwam de Reddingsbrigade in de zomerperiode 7.416 keer in actie. Voorafgaand aan de zomer heeft de Reddingsbrigade in 2017 al 1.494 hulpverleningen uitgevoerd.

Afgelopen week kwamen de lifeguards van de Reddingsbrigade in actie op uiteenlopende meldingen.  In 6 gevallen betrof het zwemmers die in de problemen waren gekomen en op verschillende locaties werd hulp geboden aan opvarenden van vaartuigen of andere watersporters, waaronder 15 kiters.

100-jarig jubileum
Reddingsbrigade Nederland viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Al 100 jaar zet de Reddingsbrigade zich in om mensen te leren zichzelf en anderen te redden. Ook deze zomer staan de lifeguards van de Reddingsbrigade weer klaar om Nederland veilig van het water te laten genieten.  Dat doen zij door  preventief toezicht te houden bij het strand en recreatiegebieden en door advies te geven hoe en waar je veilig kan zwemmen. Hierdoor worden veel ongevallen voorkomen.

Tips van de Reddingsbrigade om komende zomer veilig van een dagje aan het water te genieten:

1.     Ga alleen zwemmen op plaatsen waar dat is toegestaan en waar toezicht door de Reddingsbrigade (lifeguards) wordt gehouden.

2.     Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op armlengte afstand bij kleine kinderen en doe uw kind een 06-polsbandje om.

3.     Bedenk of je fit genoeg bent om te zwemmen of te watersporten en ga niet alleen zwemmen.

4.     Kun je niet zwemmen? Ga dan maximaal tot je knieën te water.

5.     Zwem niet in de buurt van muien (= stroming die richting zee trekt).

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Aug 2017 >>
MTWTFSS
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

17 september Vlaamse Havendag in Gent

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die […]

read more >

Offshore WIND Conferencie 9 en 10 oktober RAI

OWC 2017 richt zich op de kansen in de offshore windsector voor de komende 10 jaar en verder daarna. Wat zullen de komende tenders de supply chain op korte en lange termijn bieden? Wat zijn de trends en kansen na 2023? Ook andere onderwerpen worden besproken, zoals kostenreductie, innovaties, subsidie en samenwerking met de olie- […]

read more >

Offshore Energy Exhibition & Conference 2017

Offshore Energy Exhibition & Conference (OEEC) is Europe’s leading offshore energy event. It is unique in bringing together the oil & gas, offshore wind and marine energy industry. With the industry in transition OEEC offers offshore energy professionals the ideal meeting place to network, discuss and learn about the future of energy.

read more >