122,7 miljoen euro winst voor Havenbedrijf Antwerpen

Haven Antwerpen. Foto: PixabayHaven Antwerpen. Foto: Pixabay

Het Havenbedrijf Antwerpen heeft het boekjaar 2016 afgesloten met een geconsolideerde winst van 122,7 miljoen euro. Dat staat in de geconsolideerde jaarrekening die de raad van bestuur van het Havenbedrijf heeft vastgesteld. Van de winst wordt 21,3 miljoen euro uitgekeerd als dividend aan de stad Antwerpen.

De totale bruto tonnenmaat van de zeeschepen en de behandelde ladingvolumes zijn in 2016 toegenomen wat de omzetcijfers positief heeft beïnvloed. Anderzijds zijn de kraanactiviteiten in 2016 volledig afgebouwd.

Tevreden, maar realistisch
Het Havenbedrijf is tevreden met dit resultaat, maar hoedt zich voor te veel optimisme. “Het resultaat van 2016 is voor een belangrijk deel toe te wijzen aan éénmalige, en dus uitzonderlijke, factoren, zoals de verkoop van het vroegere Havenhuis. Bovendien verwachten we niet dat de financiële resultaten de komende jaren dit niveau zullen aanhouden, gelet op het investeringsprogramma dat voor ons ligt”, aldus Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf.

De volgende jaren staan belangrijke projecten op het programma, waarvoor het Havenbedrijf een financiële bijdrage zal leveren. Het gaat onder meer over de bijdragen voor de Oosterweelverbinding, de renovatie en uitbreiding van de Royerssluis en investeringen in het kader van het project ‘Extra Containercapaciteit voor de haven van Antwerpen’.

Tevens is de Europese Commissie een officieel onderzoek gestart om na te gaan of de toepassing van de rechtspersonenbelasting voor de havens in België verenigbaar is met de Europese regelgeving en of de havens in België niet onderwerpen zouden moeten worden aan een vennootschapsbelasting.

 

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Nov 2017 >>
MTWTFSS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >